Residence

Les Belles Heures

nieuwsbrief 2020

nieuwsbrief eind 2020

We hebben op 3 oktober afscheid genomen van onze laatste gasten en kijken terug op een bijzonder jaar waarbij Corona de boventoon voerde.

Frankrijk zette midden maart in op een zware lockdown, waarbij bijna alle winkels (ook bouwmarkten) een ruime tijd gesloten waren. De klusvakantieweken met 10 klussers in april ging niet door (dus zelf alles aanpakken waarbij de kilo’s van je afvallen!). Gelukkig was onze buurman Jean-Luc beschikbaar en hebben we die maanden veel werk verricht in de tuin. Ook hebben we de 7 m hoge cipressen aan de oprijlaan voor het eerst (na 5 jaar) gesnoeid. Helaas was ook het centrale afvaldepot voor 2 maanden gesloten waardoor we het tuinafval (ong 30m3) in een hoekje op ons eigen terrein hebben opgeslagen. 

Vanaf begin april begonnen ook de annuleringen binnen te stromen waarbij vele gasten die we in mei en juni zouden ontvangen, niet konden komen. Velen gaven aan dat ze het erg jammer vonden (ook omdat ze echt aan een vakantie toe waren) maar dat ze graag hun vakantie wilden door schuiven. 

De opening van het park was bijna 2 maanden later dan normaal omdat de grenzen gesloten waren. Mondjesmaat kwamen de eerste gasten vanaf 15 juni aan.

De maanden juli, augustus en september verliepen op een gezellige en ontspannen manier maar anders dan vroeger; geen handen schudden, de extra regels uitleggen, het sterk ontraden van bezoekjes aan markten en steden; het dragen (vanaf 20/7) van mondkapjes als je in de winkel kwam.

2020 was een aangenaam jaar met betrekking tot het weer en niet zoals de voorgaande jaren extreem warm. De waterput is niet droog komen te staan ook omdat in september er meer regen viel dan gebruikelijk. 

De sfeer op het park was prima; de Happy Hour, fête du jardin en de wijnproeverij (met kleine aanpassingen) konden gewoon plaatsvinden.

We hebben ook gemerkt dat alle gasten zich uitstekend hielden aan de adviezen en ook genoten van hun verblijf.

Augustus was de maand met bijna alleen maar nieuwe gasten; het was wel opvallend hoeveel gasten ons mededeelden dat zij normaal gesproken niet bij ons zouden komen omdat de reis naar hun originele bestemming niet meer kon plaatsvinden. Maar iedereen was wel erg blij dat ze bij ons verbleven, omdat de muren thuis zowat op hun vielen.

Vele gasten vertelden ons aan het einde van hun vakantie dat corona tijdens de vakantieperiode niet meer hoog op de agenda stond en dat men echt blij was met deze vakantie.

Op onze website werd elke 14 dagen een update van de ontwikkelingen van de corona geplaatst en de aankomende gasten werden per email op de hoogte gesteld. Met meer dan 1000 bezoekers was dit één van de meeste bezochten pagina’s.

Toen midden augustus het virus weer begon op te komen; de Vaucluse rood werd verklaard en er een negatief reisadvies kwam, kregen we weer veel vragen maar ook afmeldingen. Echter ondanks de negatieve beeldvorming in België/Nederland was de situatie in omgeving Roaix groen. De vele gasten die hier in september verbleven, beaamden dit en voelden zich veilig en genoten.

In oktober zijn we begonnen met het onderhoud en verbeteren van het park en sommige woningen.
Het betreft een aanpassing van de badkamers in woning 6 en 7. De wc wordt van de badkamer scheiden en voor iedere slaapkamer komt er een eigen wastafel en douch.
De slaapkamers in woning nr 5 worden opnieuw geschilders.
Alle toegangspoorten worden geschilderd in de kleur van de luiken.
 
Door de vele veranderingen en annuleringen is 2020 een jaar geworden dat niet makkelijk was.
 
We hopen dat Corona voor de gasten in 2021 niet meer zo hoog op de agenda staat en dat ze in goede gezondheid en zich weer volledig kunnen ontspannen als ze bij Résidence Les Belles Heures verblijven.