Residence

Les Belles Heures

nieuwsbrief 2020

nieuwsbrief eind 2020

We hebben op 3 oktober afscheid genomen van onze laatste gasten en kijken terug op een bijzonder jaar waarbij Corona de boventoon voerde.

Frankrijk zette midden maart in op een zware lockdown, waarbij bijna alle winkels (ook bouwmarkten) een ruime tijd gesloten waren. De klusvakantieweken met 10 klussers in april ging niet door (dus zelf alles aanpakken waarbij de kilo’s van je afvallen!). Gelukkig was onze buurman Jean-Luc beschikbaar en hebben we die maanden veel werk verricht in de tuin. Ook hebben we de 7 m hoge cipressen aan de oprijlaan voor het eerst (na 5 jaar) gesnoeid. Helaas was ook het centrale afvaldepot voor 2 maanden gesloten waardoor we het tuinafval (ong 30m3) in een hoekje op ons eigen terrein hebben opgeslagen. 

Bij de villa bastide des anges is de 35 m lange en 2 m brede afscheidingshaag langs de openbare weg weggehaald en is er een muur geplaatst. De tuin is een stuk groter geworden en het tuinterras is verplaatst.

In oktober vorig jaar hebben we ons 25 jarige oude zwembad moeten vervangen en hebben we een poolhouse aangelegd zodat wij zelf ook een leuke plek hebben om te verblijven.

poolhouse

Vanaf begin april begonnen ook de annuleringen binnen te stromen waarbij vele gasten die we in mei en juni zouden ontvangen, niet konden komen. Velen gaven aan dat ze het heel erg jammer vonden (ook omdat ze echt aan een vakantie toe waren) maar dat ze graag hun vakantie naar september of volgend jaar wilden door schuiven. 

De opening van het park was bijna 2 maanden later dan gepland, toen België op 15 juni de grens opende. Mondjesmaat kwamen de eerste gasten aan. De maanden juli, augustus en september verliepen op een gezellige en ontspannen manier maar anders dan vroeger; geen handen schudden, de extra regels uitleggen, het sterk ontraden van bezoekjes aan markten en steden; het dragen (vanaf 20/7) van mondkapjes als je in de winkel kwam.

We hebben gemerkt dat alle gasten zich uitstekend hielden aan de adviezen en ook genoten van hun verblijf.

Toen midden augustus het virus weer begon op te komen; de Vaucluse rood werd verklaard en er een negatief reisadvies kwam, kregen we weer veel vragen maar ook afmeldingen. Echter ondanks de negatieve beeldvorming in België/Nederland was de situatie in omgeving Roaix groen. De vele gasten die hier in september verbleven, beaamden dit en voelden zich veilig en genoten.

Augustus was de maand met bijna alleen maar nieuwe gasten; het was wel opvallend hoeveel gasten ons mededeelden dat zij normaal gesproken niet bij ons zouden komen omdat de reis naar hun originele bestemming niet meer kon plaatsvinden. Maar iedereen was wel erg blij dat ze bij ons verbleven, omdat de muren thuis zowat op hun vielen.

Ook de sfeer op het park was prima; de Happy Hour, fête du jardin en de wijnproeverij (met kleine aanpassingen) konden gewoon plaatsvinden.

Vele gasten vertelden ons aan het einde van hun vakantie dat corona tijdens de vakantieperiode niet meer hoog op de agenda stond en dat met echt blij was met deze vakantie.

Op onze website werd elke 14 dagen een update van de ontwikkelingen van de corona geplaatst en de aankomende gasten werden per email op de hoogte gesteld. Met meer dan 1000 bezoekers was dit één van de meeste bezochten pagina’s.

In oktober zijn we begonnen met het klussen.
Het betreft een grote aanpassing van de badkamers in woning 6 en 7. We gaan de wc van de badkamer scheiden en voor iedere slaapkamer komt er een eigen wastafel en douch.
De slaapkamers in woning nr 5 worden opnieuw geschilders.
Alle toegangspoorten worden geschilderd in de kleur van de luiken.
 
Door alle veranderingen en annuleringen is 2020 een moeilijk jaar geworden.
We hopen dat Corona volgend jaar niet meer zo hoog op de agenda staat en dat de gasten weer in goede gezondheid en op een leuke manier hun vakantie bij Les Belles Heures kunnen vertoeven.