Residence

Les Belles Heures

Corona

Corona aspecten 

16/9
Beste gasten,
 
We voelen ons verantwoordelijk voor het welzijn en gezondheid van onze gasten als ze hier zijn.
 
In de Vaucluse lijkt het erop dat de toename van het aantal meldingen van mensen die het corona virus hebben, niet meer toeneemt.
In de eerste week van september waren er in de Vaucluse, met 0,56 miljoen inwoners, gemiddeld 1300 mensen per dag getest waarvan 90 positief. (110/week/100.000). De tweede week in september is het aantal besmettingen vermindert naar ongeveer 70 per dag (87/week/100.000)
 
De Drôme wat hier minder dan 10km vandaan ligt, liggen de getallen 70% lager (25 positief/dag) en zijn nog geen (reis)beperken van toepassing.
 
De zone rood voor de Vaucluse die door de Franse overheid is gecommuniceerd, houdt in dat de locale bestuurders de bevoegheid hebben om een evenment of gebouw/cafe te sluiten. Expliciet is gecommuniceerd dat toeristen zeker nog welkom zijn.
 
Ondanks de toename blijkt dat het virus minder ernstige complicaties geeft omdat het vooral de jongeren treft. 
Het aantal mensen wat in ziekenhuis terecht komt ligt al maanden op hetzelfde niveau en het aantal mensen dat overlijd neemt licht toe. 
 
Echter, sinds 28/8 heeft het Nederlandse ministerie van buitenlandse zaken de Vaucluse de status oranje gegeven. Daardoor geldt een negatief reisadvies en worden vakantiereizen afgeraden. Dit betekent dat de Nederlandse gasten die bij ons geboekt hebben, voor de maand september, een voucher (van het reeds betaalde bedrag) krijgen indien zij dat wensen. 
Ter info: Nederlandse Rijksoverheid over code oranje-gebieden:
"Reizen binnen Frankrijk
Binnen Frankrijk zijn er geen reisbeperkingen meer. Houdt er wel rekening mee dat niet-noodzakelijke reizen naar een gebied met een oranje reisadvies wordt afgeraden. Reizigers die uit zo'n gebied terugkeren wordt dringend gevraagd om 10 dagen in thuisquarantaine te gaan"
Hierbij staat niet dat het verboden is om op vakantie te gaan in Frankrijk. Wat er ook niet staat is dat het verplicht is erna in thuisquarantaine te gaan.
 
Vanaf 20/7 is het dragen van mondkapjes verplicht in openbare gebouwen (winkels, supermarkten etc). Vanaf 4/8 is het ook verplicht om op de wekelijkse markt in Vaison la Romaine mondkapjes te dragen en vanaf 20/8 is het verplicht een mondkapje te dragen in de binnenstad van Vaison-la Romaine. 

Voorzichtigheid met betrekking tot het virus blijft noodzakelijk. 

Annuleer svp de vakantie als er voor vertrek duidelijke aanwijzingen zijn dat het virus mogelijk aanwezig is. Wij zullen een voucher geven voor de aanbetaling die reeds gedaan is.
 
Probeer 1,5 m afstand te houden op plekken waar meerdere mensen aanwezig zijn (bezinestation, rustplaatsen, winkels, markten). Als de 1,5 m afstand niet mogelijk is, draag een mondkapje.
Respecteer deze afstand met andere gasten op het park en zeker op plekken waar gasten elkaar zouden kunnen treffen zoals bij zwembad, kiosk, eettafel. 

Iedere woning is en zal grondig worden schoongemaakt en gedesinfecteerd.

De informatie die we tot nu toe hebben ontvangen geeft aan dat buitenzwembaden op basis van Chloor (indien voldoende chloor aanwezig is) veilig zijn. Men moet alleen geen menselijk contact hebben. De ligstoelen bij het zwembad zijn gelabeld zodat men altijd dezelfde stoel heeft.

Wij verwachten dat ook de gasten hun verantwoordelijkheid nemen en dat ze er voor zorgen dat er een social distance is met anderen, mondkapjes dragen waar het nodig is, regelmatig hun handen wassen.

Als er aanwijzingen zijn dat er iemand symptonen van het virus heeft, willen wij graag zo spoedig mogelijk geinformeerd worden en vragen we om geen contact meer te zoeken met andere gasten. De huisarts is op 300 meter hier vandaan en zal worden benaderd.

We verwachten dat iedereen de gezondheid gerelateerde aspecten respecteert zodat iedereen een veilige maar ook fijne vakantie kan beleven.

Tot nu toe hebben wij mogen ervaren dat alle gasten op een verantwoordelijke manier omgaan met de situatie. De social distance wordt gerespecteerd, de mensen zijn voorzichtig als ze op stap gaan; dwz de markten en andere evenementen worden minder bezocht. 

Opvallend is dat de gasten ervaren als ze hier zijn dat corona hun niet meer zo bezighoudt. Men komt echt tot rust en men voelt zich veilig.

PS: Er zal in Frankrijk geen sprake zijn van een totale lockdown; er wordt eerder gedacht aan een eventueel confinement voor bepaalde streken en/of gemeenten. Mocht dit in Roaix/Vaucluse gebeuren en daardoor de gasten hier niet meer kunnen komen (er is sprake van een reisverbod), dan zullen we een voucher beschikbaar stellen van het reeds aanbetaalde bedrag.