Residence

Les Belles Heures

Tips

Files voorkomen bij heenreis

De meest files tussen Lyon en Bollène zijn tegenwoordig zowel op zaterdag ochtend/middag als ook de vrijdag. Indien men rond 9.00 uur  (van huis uit) vertrekt en rond 19.00-21.00 uur bij ons aankomt, hebben de meeste gasten ervaren dat er nauwelijks sprake is van file. Men rijdt achter de file aan (die meestal vanaf 16.00 uur verdwijnt). Zie meer van de verkeersvoorspelling op de franse website Bison Futé. Voorkomen van files op de terugreis worden tijdens het verblijf besproken.

Muggen 

De laatste jaren hebben we (door de zachte winters) te maken met kleine muggen die moeilijk zijn te bestrijden. We raden iedereen aan om DEET 50% (of iets vergelijkbaar) te kopen zodat de kans om gestoken te worden klein is. Neem ook een product tegen de jeuk mee als je toch gestoken wordt.

Boodschappen doen voor aankomst.

Op de route vanuit Bollène naar Roaix treft men even buiten Tullette een U Express aan waar men tot 19.30 uur boodschappen kan doen en waar ook (goedkoop) getankt kan worden. In Vaison-la Romaine (5 km van Roaix) zijn diverse winkels (Lidl, Super-U, Intermarché, Aldi) geopend tot 19.30 uur. In iedere huis is een fles drinkwater aanwezig bij aankomst. Zondags zijn de winkels tot 12.30 open. 

TIPS over de Vaucluse

Een leuke site die wekelijks up to date wordt gehouden is: kijkzuidfrankrijk.com/

Lisette heeft diverse tips over de Vaucluse verzamelt. Je kunt haar website bekijken tipsfrankrijk

 

Welkom

zwembad boerderij

Nieuws

Nieuwsbrief oktober 2023

Lees meer...

BESCHIKBAARHEID